Peuhiksen iltapäiväkerho Paloheinä

OHJAAJAT

Niina Lahti
Toiminnanjohtaja/ palveluntuottaja

Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, varhaiskasvatuksen opettaja ja ammatillinen opettaja. Ennen Peuhiksen perustamista vuonna 2001 työskentelin liikunnanohjaajana ohjaten lasten, aikuisten sekä erityisryhmien liikuntaa. Olen toiminut myös uimaopettajana ja uimavalvojana mm. Uimastadionilla, Serenassa ja uimarannoilla. Nykyään Peuhiksen työn ohessa olen 7 vuotta toiminut huoltajana tyttöjen alle 19-vuotiaiden salibandyn maajoukkueessa. Olen luonteeltani kokeilunhaluinen ja siksi harrastustaustani onkin monisyinen, esim. hiihto, tennis, uinti, lentopallo, salibandy, haitarin ja pianon soitto. Nykyään pelailen padelia, tykkään rakentaa/ entisöidä huonekaluja sekä liikkua luonnossa (vaellus, marjastaminen, sienestäminen). Lasten liikkuminen ja heidän liikuttaminen on minulle tärkeää ja toivon, että toimintamme synnyttäisi lapsille myönteisiä kokemuksia kaikenlaista liikuntaa kohtaan. Työssäni iltapäivätoiminnan palveluntuottajana ja ohjaajana minulle on tärkeää, että lapset kohdataan tasavertaisesti ja yksilöinä toiminnassa, joka on turvallista, luottamuksellista, toiset huomioivaa sekä kannustavaa. 

Ville Rimpilä Vastuuohjaaja

Olen 34 – vuotias ja kotoisin Vaasasta. Valmistuin liikuntaneuvojaksi talvella 2021 Kisakallion urheiluopistosta. Peuhiksessa olen ollut vuodesta 2018 saakka. Olen pienestä pitäen harrastanut ja liikkunut paljon. Tällä hetkellä harrastuksiin kuuluu jalkapallo, koripallo sekä talvisin ”pipolätkän” peluu. Lapsissa parasta on järjetön energian määrä, joka tarttuu samalla itseeni sekä heistä huokuva aitous ja elämänilo.

Kaisa Haapakorpi

Moikka! Olen Kaisa, 31-vuotias ja kotoisin Nurmijärveltä. Olen valmistunut merkonomiksi ja tehnyt suurimman osan työurastani kaupan alalla. Tykkään lasten kanssa touhuamisesta ja luovasta tekemisestä, mikä sai minut vaihtamaan alaa. Olen ollut Peuhiksessa viime keväästä asti. Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa, lukea kirjaa ja leipoa. Tykkään myös käsitöiden tekemisestä ja lautapelien pelaamisesta. Parasta tässä työssä on lasten ilo ja aitous!

Liina Leikas

Moikka! Olen 19-vuotias välivuotelainen Helsingistä. Lasten kanssa olen touhunnut jo pidemmän aikaa mm. sulkapalloa valmentaen sekä erilaisia leirejä ja partiota ohjaten. Töiden ulkopuolella viihdyn luonnossa, tykkään liikkua sekä ottaa rennosti. Lasten kanssa jokainen työpäivä on vähän erilainen ja se on parasta!

Jyri Inkinen oppisopimusopiskelija

Olen vahvan urheilutaustan omaava 28-vuotias mies. Ennen Peuhikseen tuloa työskentelin uimavalvojana pari vuotta. Olen asustelellut suurimman osan elämästä Paloheinän ja Torpparinmäen alueella. Olen positiivisen asenteen omaava herrasmies, joka tuo iloa ja kannustusta lapsien ja työkavereidenkin päiviin. Minulla on käynnissä jo neljäs vuosi Peuhiksessa. Vuoden verran opiskelin nuoriso-ohjaajaksi, mutta nykyisin olen liikuntaneuvojan tutkintoa suorittava oppisopimusopiskelija Kisakallion Urheiluopistolla. Harrastuksiini kuuluu kuntosali sekä jalkapallo. Kilpa- ja joukkueurheilutaustani ansiosta tuon oman panokseni lasten liikunnalliseen kasvatukseen.

Juhana Lauronen-Karlsson oppisopimusopiskelija

Olen 52-vuotias graafisen suunnittelun ja viestinnän Medianomi sekä kuvittaja. Opiskelen parhaillaan kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa. Opetin ennen graafikoksi valmistumista 15-vuotta työkseni astangajoogaa mm. omalla salillani Helsingin Sörnäisissä. Olen kahden alakouluikäisen tyttären isä. Perheeseeni kuuluu myös 13-vuotias whippet nimeltään Pete. Vapaa-ajalla harrastan  piirtämistä sekä laulamista proge-bändissä. Rakastan musiikkia, eläimiä ja sarjakuvia.Sekä työssä että vapaa-ajalla haluan opettaa lapsille luottamista omaan ajatteluun. Esteetikkona haluan myös kasvattaa lapsia arvostamaan taidetta ja kulttuuria.

Annamari Kuittinen (Opintovapaalla)

Heippa! Olen Annamari eli Ansku ja ammatiltani sirkusohjaaja. Valmistuin Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 ja sen jälkeen ohjasin sirkusta eri ikäluokille taaperoista aikuisiin. Näinä päivinä hyödynnän sirkusosaamistani parhaani mukaan Peuhiksessa! Olen luova persoona ja innostun milloin mistäkin tekemisestä: neulomisesta, hapanjuurileivän leipomisesta, tanssista, jongleerauksesta, ukulelen soittamisesta ja laulamisesta. Haluan kannustaa lapsia kokeilemaan avoimin mielin uusia juttuja ja oppimaan uusia taitoja. Kaikesta ei tarvitse pitää, mutta kaikkea kannattaa kokeilla, koska jostain uudesta voi löytyä se oman elämän ykkösjuttu!

Sara Alimam

Essi Mattsson Leirivastaava

Moi! 
Nimeni on Essi, koulutukseltani olen varhaiskasvatuksen opettaja. Yliopistosta valmistumisen jälkeen tein neljä vuotta töitä Peuhiksessa, jonka jälkeen muutin Englantiin, Liverpooliin. Siellä asuessani työskentelin 0-6 -vuotiaiden lasten kanssa ensin päiväkodissa ja sittemmin koululla. Lempiharrastukseni on käsipallo, jota olen pelannut ja valmentanut toistakymmentä vuotta. Muuten vapaa-ajalla nautin koiran kanssa ulkoilusta ja löhöilystä! Arvostan reilua peliä ja tiimityötä niin urheilussa kuin elämässä yleensäkin. Iltapäivätoiminnassa erityisen tärkeää on se, että lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään, ja että he saavat kokeilla uusia asioita sekä harjoitella taitojaan turvallisessa ympäristössä. Peuhiksen toiminnassa nämä asiat toteutuvat erittäin hyvin. 

Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen on ollut mahtavaa palata takaisin Suomeen ja Peuhikseen!