Peuhiksen iltapäiväkerho Paloheinä

Ohjaajat

Niina Lahti
Toiminnanjohtaja/ palveluntuottaja

Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, varhaiskasvatuksen opettaja ja ammatillinen opettaja. Ennen Peuhiksen perustamista vuonna 2001 työskentelin liikunnanohjaajana ohjaten lasten, aikuisten sekä erityisryhmien liikuntaa. Olen toiminut myös uimaopettajana ja uimavalvojana mm. Uimastadionilla, Serenassa ja uimarannoilla. Nykyään Peuhiksen työn ohessa olen 6 vuotta toiminut huoltajana tyttöjen alle 19-vuotiaiden salibandyn maajoukkueessa. Olen luonteeltani kokeilunhaluinen ja siksi harrastustaustani onkin monisyinen, esim. hiihto, tennis, uinti, lentopallo, salibandy, haitarin ja pianon soitto. Nykyään pelailen padelia sekä ulkoilu ja luonnossa liikkuminen (vaellus, marjastaminen, sienestäminen) on itselleni mielekästä toimintaa. Lasten liikkuminen ja liikuttaminen on minulle tärkeää ja toivon, että toimintamme synnyttäisi lapsille myönteisiä kokemuksia kaikenlaista liikuntaa kohtaan. Työssäni iltapäivätoiminnan palveluntuottajana ja ohjaajana minulle on tärkeää, että lapset kohdataan tasavertaisesti ja yksilöinä toiminnassa, joka on turvallista, luottamuksellista, toiset huomioivaa sekä kannustavaa. 

Essi Mattsson vastuuohjaaja

Moi! 
Nimeni on Essi, koulutukseltani olen varhaiskasvatuksen opettaja. Yliopistosta valmistumisen jälkeen tein neljä vuotta töitä Peuhiksessa, jonka jälkeen muutin Englantiin, Liverpooliin. Siellä asuessani työskentelin 0-6 -vuotiaiden lasten kanssa ensin päiväkodissa ja sittemmin koululla. Lempiharrastukseni on käsipallo, jota olen pelannut ja valmentanut toistakymmentä vuotta. Muuten vapaa-ajalla nautin koiran kanssa ulkoilusta ja löhöilystä! Arvostan reilua peliä ja tiimityötä niin urheilussa kuin elämässä yleensäkin. Iltapäivätoiminnassa erityisen tärkeää on se, että lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään, ja että he saavat kokeilla uusia asioita sekä harjoitella taitojaan turvallisessa ympäristössä. Peuhiksen toiminnassa nämä asiat toteutuvat erittäin hyvin. 

Ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen on ollut mahtavaa palata takaisin Suomeen ja Peuhikseen!

Maria Razmyar

Olen energinen liikunta-alan osaaja, jolla on jo reippaasti kokemusta yksilöiden ja ryhmien ohjaamisesta. Viimeistelen valmentajan tutkintoani Nordic Health Academylla ja tutkintoon kuuluvia liikuntalääketieteen opintoja Itä-Suomen Yliopistossa. Visioni on välittää liikunnanriemua osaavin, turvallisin ja innostavin menetelmin kaiken ikäisille, tasoisille ja erilaisille liikkujille. Hoivaaminen ja käsillä tekeminen on myös osa luonnettani, ensimmäiseltä ammatiltani olenkin kosmetologi ja toimin sivutoimisesti yrittäjänä kauneudenhoitoalalla. Pidän valtavasti lapsista, äitiyslomani aikana olen toiminut myös lastensuojelun parissa, vastaanottoperhetoiminnan yksikössä.

Jyri Inkinen

Olen vahvan urheilutaustan omaava 28-vuotias mies. Ennen Peuhikseen tuloa työskentelin uimavalvojana pari vuotta. Olen asustelellut suurimman osan elämästä Paloheinän ja Torpparinmäen alueella. Olen positiivisen asenteen omaava herrasmies, joka tuo iloa ja kannustusta lapsien ja työkavereidenkin päiviin. Minulla on käynnissä jo neljäs vuosi Peuhiksessa. Vuoden verran opiskelin nuoriso-ohjaajaksi, mutta nykyisin olen liikuntaneuvojan tutkintoa suorittava oppisopimusopiskelija Kisakallion Urheiluopistolla. Harrastuksiini kuuluu kuntosali sekä jalkapallo. Kilpa- ja joukkueurheilutaustani ansiosta tuon oman panokseni lasten liikunnalliseen kasvatukseen.

Ville Rimpilä

Olen 34 – vuotias ja kotoisin Vaasasta. Valmistuin liikuntaneuvojaksi talvella 2021 Kisakallion urheiluopistosta. Peuhiksessa olen ollut vuodesta 2018 saakka. Olen pienestä pitäen harrastanut ja liikkunut paljon. Tällä hetkellä harrastuksiin kuuluu jalkapallo, koripallo sekä talvisin ”pipolätkän” peluu. Lapsissa parasta on järjetön energian määrä, joka tarttuu samalla itseeni sekä heistä huokuva aitous ja elämänilo.

Annamari Kuittinen

Olen 32-vuotias sirkusohjaaja ja parhaiten minut tunnetaan nimellä Ansku. Valmistuin sirkusopinnoistani Turun ammattikorkeakoulusta 2017 ja sen jälkeen olen ohjannut sirkusta eri ikäluokille taaperoista aikuisiin. Tämän lisäksi aiempaa kokemusta löytyy leiriohjaajana sekä päiväkotielämästä. Sirkustelun (ja muun liikkumisen) lisäksi käsillä tekeminen on itselle mielekästä puuhaa ja olenkin löytänyt itseni askartelemasta mm. hologrammia älypuhelimeen, matkalaukkua esitykseen ja tietenkin jongleerauspalloja sirkusteluihin. 
Haluan kannustaa lapsia kokeilemaan uusia juttuja ja oppimaan uusia taitoja! 

Jenna Dahlström

Olen 26-vuotias kilpacheerleading valmentaja ja Paloheinän/ Torpparinmäen alueen kasvatti. Minulla on reilu 10 vuoden oma kilpaurheilu-ura takana ja nyt valmennan päätoimisesti SM- ja EM- tason junioreita. Minulla on lisäksi tapahtuma-alan ammattitutkinto, jonka parissa tein töitä ennen Peuhikseen tuloani. Lapsissa parasta on aitous ja se energian määrä, joka tarttuu myös itseeni jokaisena työpäivänä!

Anni L.

Olen 20-vuotias välivuotelainen Helsingistä. Harrastin nuorempana muodostelmaluistelua ja musiikkia. Vapaa-ajallani luen ja teen käsitöitä.

Lasten kanssa on mukava tehdä asioita yhdessä, he innostuvat helposti ja se motivoi itseäkin.

Jacob Kerola

Anniina Mankolanaho

Sara Aliman

Roosa Adler

Nimeni on Roosa Adler. Olen 25-vuotias liikuntaneuvoja ja personal trainer. Parhaillani opiskelen ravitsemusvalmentajaksi ja pyöritän omaa yritystä Peuhiksen ohella. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, musiikkia ja maalaamista. 

Minulla on taustaa lasten kanssa seurakunnan lastenohjaajan työstä, päiväkoti -ja leirin apulaisohjaaja taustaa sekä omia sukulaislapsia ja kaksospikkuveljet. Rakastan lasten kanssa touhuamista ja lasten kanssa seikkailu on parasta! 

Petra Lehtonen (sijainen)

Olen 31-vuotias Kisakalliosta valmistunut liikuntaneuvoja. Olen ohjannut liikuntaa kaikenikäisille vauvasta vaariin; lapsille taitoluistelua, telinevoimistelua ja uintia sekä aikuisille sekä senioreille puolestaan ryhmäliikuntaa, vesijumppaa ja kuntosaliharjoittelua. Nuorempana olen harrastanut taitoluistelua. Nykyään harrastuksiini kuuluu ulkoilu, monipuolinen liikunta ja matkustelu. Pidän lasten kanssa työskentelystä sekä siitä, että joka päivä on erilainen heidän kanssaan.